piatok 12. júna 2015

Ručné triedenie

Výhodou praženia kávy v domácej pražiarničke je, že pred každým pražením môžete skontrolovať kvalitu zŕn zelenej kávy a tie nekvalitné, poškodené môžete dať preč.

Vytriedené poškodené zrnká zelenej kávy

Problémom je, že pražiarne s veľkými pražičkami nemajú na to čas a kapacitu aby poctivo skontrolovali  kvalitu zŕn. Kilo kávy poriadne skontrolovať trvá zhruba 10 - 20 minút. Pri cca. 60 kilovom vreci by to znamenalo cca. 10 - 20 hodín, čo nebude robiť žiaden pražiar, resp. by musel platiť extra človeka. Jednoducho sa musí spoľahnúť na dodávateľa zelenej kávy a obsah vreca po zbežnej kontrole nasypať do pražičky. 

Skontrolovať 250g kávy však nie je žiadny problém a po upražení v domácej pražiarničke máte istotu, že vaša káva je z kvalitných zŕn.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára