Úrovne
praženia
|
Približný čas*
|
Teplota
|
Charakteristika
|
Jemné
praženie
|
12 minút
|
230ºC
|
Vysoká kyslosť, jemne žlto-hnedá farba.
Jemná vôňa obilia. Slabá chuť.
|
Škoricové
praženie
|
13 minút
|
235ºC
|
Americký štýl. Jemná kyslosť. Škoricová
farba.
|
Stredné
praženie
|
14 minút
|
240ºC
|
Kyslé charakteristiky a sladké chute.
Oriešková farba. Americký štýl.
|
Silné
praženie
|
15 minút
|
245ºC
|
Horké tóny prevažujú nad kyslými. Vhodná
pre ľadovú kávu.
|
Mestské
praženie
|
17 minút
|
250ºC
|
Dobre vyvážená chuť a vôňa. Pôvodom z New
Yorku.
|
Úplné
mestské praženie
|
19 minút
|
250ºC
|
Horké charakteristiky dôraznejšie ako
kyslé.
Vhodná pre ľadovú kávu.
|
Francúzske
praženie
|
21 minút
|
250ºC
|
Zreteľné horké tóny; bohatá jedinečná chuť.
Európsky štýl. Vhodná pre ľadovú kávu.
|
Talianske
praženie
|
23 minút
|
250ºC
|
Silná a horká ale nie kyslá. Temer čierna
farba. Vhodná pre espresso a kapučíno.
|
Ako dlho pražiť?
Nižšie uvádzam orientačnú tabuľku nastavení pre Gene Cafe CBR-101, koľko treba na dosiahnutie určitého stupňa praženia na cca. 250g zelenej kávy. Na výsledný čas budú mať vplyv rôzne faktory, ako teplota okolia, druh kávy, napájacie napätie a pod.
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára